Sosyal Medya

Güncel

Son dakika! Büyükçekmece’de kimyasal varil alarmı

Büyükçekmece’de boş bir araziye içerisinde kimyasal madde olduğundan şüphelenilen variller bırakıldı. Olay yerine giden AFAD ekipleri varilleri inceledi. AFAD ekipleri varillerin içerisinde bulunan maddenin "fosforik asit" olabileceği tahmininde bulundu.



Büyükçekmece Eskici köyünde bulunan boş bir araziye yaklaşık 10 varil bırakıldı. Varillerin içinde kimyasal madde olduğundan şüphelenen vatandaşlar durumu belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine ilk Büyükçekmece Belediyesine bağlı ekipler ulaşırken AFAD ve İSTAÇ ekipleri de olay yerine sevk edildi

Ekipler yaptıkları incelemelerde varillerin içerisinde bulunan maddenin "fosforik asit" olabileceÄŸi tahmininde bulundu. Variller yine ekipler tarafından araçlara yüklenerek incelenmek üzere götürüldü. Edinilen bilgiye göre, maddelerin cilde doÄŸrudan temas etmesi durumunda zararlı olabileceÄŸi ve gözler için de sakıncalı olduÄŸu öğrenildi. Çevrede ev olmaması ve varillerin topraÄŸa karışmaması olası bir faciayı önledi. YaÅŸanılan bu olay geçtiÄŸimiz günlerde koyun ve tavukların telef olduÄŸu Büyükçekmece’deki hidrojen siyanür hadisesini hatırlattı.

Büyükçekmece’de daha önce de yol kenarına dökülen kimyasal maddeden etkilenen koyun ve tavuklar telef olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.